Despre packaging, Mediu inconjurator

Reciclarea materialelor de impachetat

Reciclarea materialelor de impachetat

Cum reciclam materialele de impachetat? 

Ambalajele de protecție sunt de obicei fabricate din materiale puternice și rezistente, astfel încât acestea să poată absorbi eficient loviturile, lucru care poate îngreuna eliminarea și reciclarea corectă a acestora.   

Protecția produselor este unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei industrii, ambalajele de protecție fiind și cele mai populare materiale pe care lumea le folosește atât în depozite cât și în afara lor, pe drumul mărfurilor de la producător, vânzător la clientul final. Aceste articole, mai precis materialele de ambalare, au fost proiectate și construite pentru a oferi o protecție maximă în timpul expedierii și transportului, fie că este vorba de șocuri mecanice, rezistență la apă sau protecție împotriva electricității. 

Este reciclabilă folia cu bule de aer? 

Fiind unul dintre cele mai utilizate materiale de ambalare disponibile pe scară largă, o întrebare frecventă pe care mulți care activează în această industrie și-o pun este “poate fi reciclată folia cu bule de aer?”. Vestea bună este că da, folia cu bule poate fi reciclată.  În multe orașe de pe glob acest tip de materiale se pot colecta împreună cu alte materiale plastice în cadrul colectării normale de reciclare, inclusiv articole precum cutii de lapte, sticle de băuturi și pungi de transport. 

E indicat pe de altă parte să consultați recomandările companiei care se ocupă de managementul deșeurilor pentru societatea la care lucrați. ori compania care aparține de localitatea în care vă desfășurați activitatea, cu privire la metodele de reciclare ale acestui produs și evident, dacă sau nu, acceptă folie cu bule, nu toți fiind dispuși să facă acest lucru.  Dacă nu acceptă, atunci există cu siguranță un loc de reciclare local care acceptă folie cu bule.  Pur și simplu depozitați-o într-un loc sigur, urmând ca în momentul în care aveți o cantitate suficientă, să o transportați la locul indicat pentru reciclare astfel încât să eliminați acest deșeu în mod corespunzător și responsabil. 

Pot fi reciclate plicurile căptușite cu folie cu bule? 

Plicurile cu bule de aer sunt fabricate dintr-o combinație de polietilenă și hârtie, cu bule de aer de amortizare în interior și un exterior din hârtie cu o suprafață moale pe care se poate scrie cu ușurință.  Deoarece sunt fabricate din două materiale separate, plicurile cu bule nu pot fi reciclate în întregime. 

Partea exterioară din hârtie și cea interioară din plastic sunt de obicei lipite împreună și nu pot fi procesate împreună pentru reciclare.  Dacă puteți separa exteriorul din hârtie de interiorul din polietilenă, atunci hârtia poate fi reciclată împreună cu hârtia și cartonul standard, în timp ce interiorul din folie cu bule poate fi reciclat împreună cu folia cu bule standard la un loc de reciclare care acceptă acest tip de materiale.   

Este spuma de ambalare reciclabilă? 

Spuma de ambalare este un produs de protecție care oferă stabilitate și amortizare, fiind în același timp ușor de manevrat, tăiat și utilizat.  Aceasta excelează la protejarea unei game largi de produse și colete, fie că este vorba de împachetare, blocare, susținere sau amortizare. 

Din nefericire, nu este nici simplu, nici direct să reciclăm ambalajele din spumă.  Fiind un material ușor și cu densitate redusă, acesta este greu de reciclat. Nu toate centrele de reciclare pot manipula sau procesa acest material – deși există unele centre care o fac, motiv pentru care vă recomandăm să verificați în zona dvs. pentru a afla ce opțiuni aveți la dispoziție. 

Related Posts