Despre packaging

Estetica ambalajelor și importanța ei

estetica ambalajelor

Estetica ambalajelor și importanța ei 

De câte ori ați cumpărat ceva doar pentru că ambalajul părea oarecum atrăgător? Ei bine, să știți că acest lucru nu este întâmplător, ba chiar dimpotrivă. Estetica ambalajelor este foarte importantă iar acest lucru este de necontestat fie că discutăm despre ambalajele de retail sau cele utilizate pentru transport, cele de siguranță. 

Pungile de plastic în care sunt încasetate produsele pe care le cumpărăm, cutiile de carton în care acestea sunt amplasate pentru un plus de siguranță, etichetele, toate aceste lucruri sunt importante în prezentarea produsului și felul în care este acesta perceput de către cei cărora le este destinat, consumatorii finali. 

De ce trebuie să ținem cont? 

Sunt multe lucruri de care depinde estetica finală a ambalajului unui produs. Unul dintre cei mai importanți factori este evident, clientul final. Pentru ca ambalajul să atragă, e nevoie ca acesta să fie adaptat și în funcție de ținta acestuia, în funcție de nevoile și cerințele consumatorului. Se investesc sume serioase de bani pentru studiile de piață care să ajute companiile din acest punct de vedere. 

Un alt factor important, este etichetarea corespunzătoare. Pentru că și eticheta face parte din estetica finală a ambalajului însă pe lângă aceasta, ea oferă și informațiile necesare despre produsul vândut/transportat. 

Pe lângă importanța estetică, eticheta este importantă și pentru că oferă informațiile de care au nevoie atât cumpărătorul, cât și transportatorul. Cumpărătorul, pentru a știi ce anume cumpără, transportatorul, pentru a știi cum să manevreze cutia respectivă. Pe de altă parte, din punct de vedere estetic, de pe etichetă nu ar trebui să lipsească niciodată emblema companiei producătoare și numele de brand al produsului. Textul trebuie să fie cât se poate de citeț, literele lizibile, fontul atrăgător. 

De ce e importantă estetica ambalajelor? 

Așa cum am spus deja, produsele sunt cele pe care le utilizăm însă, ambalajele sunt de multe ori cele care ne conving să le încercăm. Un produs nou cu atât mai mult, pentru că până să fie cunoscut de către oameni, acesta trebuie mai întâi remarcat. Felul în care este împachetat joacă un rol esențial în tot acest proces. 

Pe de altă parte, informațiile utile de pe etichete, logo-urile companiei sau brandul produsului, sfaturile oferite pentru transport sau depozitare, toate fac parte din estetica ambalajului, de data aceasta cu un caracter mai degrabă utilitar. Avem nevoie însă de acestea pentru a știi ce cumpărăm, pentru a știi cum să depozităm sau să transportăm acel produs și așa mai departe. 

Categorii de produse

Produsele comercializate de ambalaje-oradea.ro

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *