Despre packaging

Depozităm în cutii de plastic sau în cutii de carton? 

depozitare cutii

Cum putem depozita cel mai eficient și în siguranță mărfurile? E nevoie de cutii de plastic sau de cutii de carton? 

Ei bine, răspunsul la această întrebare nu e nicidecum pe atât de simplu pe cât pare la prima vedere. Și asta pentru că singurul răspuns pe care îl putem da imediat este următorul: „Depinde”. De ce anume?  

Carton Vs. Plastic 

Alegerea materialului din care sunt fabricate cutiile pe care le folosim la depozitare poate fi una subiectivă însă de cele mai multe ori, aceasta trebuie să fie o decizie informată. Materialul cutiei poate fi extrem de important și poate decide în mare măsură siguranța mărfurilor pe care le gestionăm. 

Plasticul, este o alegere sustenabilă datorită faptului că poate fi reutilizat, iar și iar, la nesfârșit. Din punct de vedere al costurilor acestea sunt mai scumpe, evident, decât cele din carton însă posibilitatea de a le reutiliza poate reface acest calcul pe termen lung. Mai mult, containerele din plastic sunt mult mai rezistente și pot fi stivuite mult mai sus, putând stoca în același timp produse mult mai grele decât în cazul cutiilor de carton. 

Nu trebuie să omitem și rezistența sporită a plasticului, principalul atu pe care îl are acest material vizavi de rivalul său din depozite, cartonul. Cutiile din plastic rezistă foarte bine la impact, la condiții de mediu extreme, la umiditate, la transportul greoi. Acestea își pierd eficiența însă atunci când discutăm despre livrare. Un singur produs într-o cutie de plastic, va costa mult mai mult decât același produs, livrat în cutie de carton. Sunt și companii care utilizează sisteme de returnare pentru acest tip de cutii însă și aici apar noi costuri de transport și uneori taxe vamale pentru cutiile care se reîntorc la producător. 

Cutiile de carton, pe de altă parte, oferă o protecție mai scăzută decât cele de plastic dar, la fel ca și primele, pot fi depozitate și transportate în siguranță. Pot avea dimensiuni și forme variate, putând fi folosite pentru orice tip de produs, în orice modalitate de transport sau depozitare. Sunt mult mai ușor de personalizat și reciclat, într-o oarecare măsură pot fi și acestea refolosite dar cel mai important atu al acestora este costul. Atunci când vorbim despre livrarea produselor din depozit, cutiile din carton nu au concurență. 

Categorii de produse

Produsele comercializate de ambalaje-oradea.ro

Related Posts