Mediu inconjurator

Trebuie să renunțăm la irosirea ambalajelor

irosirea ambalajelor

Trebuie să renunțăm la irosirea ambalajelor 

Unii dintre voi lucrează în industria împachetării sau în depozitele unor companii care fac schimburi de bunuri. Unii, probabil sunteți din categoria celor care iau decizii în aceste companii sau depozite și sunteți interesați în mod concret de industria ambalajelor și de toate inovațiile care apar din acest punct de vedere, de prețuri și opțiuni. Marea majoritate însă, am avut contact cu ambalajele doar prin intermediul retail-ului, fie direct în magazine, fie prin achizițiile pe care le facem online prin poștă sau curierat. 

Indiferent de ce parte a baricadei ne aflăm, cu toții am comandat online măcar o dată. De asemenea, am constatat cu toții că la primirea comenzii, ambalajul este întotdeauna mai mare decât produsul în sine. Și nu e o eroare acest lucru, mai ales când avem de-a face cu produse sensibile, unde e nevoie și de aerisire, folie cu bule, bureți care să absoarbă șocurile și așa mai departe. 

Foliile cu bule care însoțesc mărfurile pe care le comandăm, împachetăm, la fel ca și fulgii și pernițele din polistiren sau hârtiile speciale pentru umplerea spațiilor goale, sunt de cele mai multe ori irosite, pentru că ne debarasăm de ele deîndată ce am recepționat și despachetat marfa. De multe ori, același lucru se întâmplă și cu cutiile de carton în care aceasta vine ambalată. 

Atunci când coletele sunt supradimensionate, semnalăm o problemă majoră la nivelul companiei care a expediat marfa, companie care nu a reușit să pună în aplicare un model corect și sustenabil de ambalare. Pe de altă parte, rămânem cu o mulțime de materiale pentru ambalare chiar și în cazul în care acestea au fost ambalate corespunzător. Ce putem face pentru a estompa procentul de irosire a acestora? 

Ei bine, soluții există și sunt chiar la îndemână. Nu e nevoie de un efort mare pentru a le pune în practică. Cum?  

Utilizați folia cu bule pentru a împacheta alte obiecte. Nu trebuie să aruncați foliile care vin la pachet cu produsele comandate. Acestea pot fi refolosite atât la nivel casnic cât și la nivel de depozit. E mult mai greu să reciclăm acest tip de materiale decât să le reutilizăm. 

Reutilizați și cutiile de carton. Nu le irosiți. Toate produsele care vin ambalate în cutii, odată desfăcute, cauzează deșeuri care vor fi sau nu reciclate, în funcție de cum ne debarasăm de ele. Soluția cea mai bună pentru mediu, soluție împotriva irosirii este cea de a reutiliza aceste cutii, fie pentru noi produse pe care le depozităm în depozite, fie pentru a umple golurile din cutiile pe care le împachetăm pentru produsele noi.  

La nivel casnic, putem reutiliza aceste cutii fie pentru a depozita alte produse, fie pentru a împacheta aceleași produse atunci când ne mutăm. 

Categorii de produse

Produsele comercializate de ambalaje-oradea.ro

Articole asemanatoare