Despre packaging

Importanța colțarilor pentru protecția paleților cu marfă

coltare de carton pe paleti

Importanța colțarilor pentru protecția paleților cu marfă 

Am discutat despre fel și fel de materiale utilizate pentru împachetare, materiale utile atât la nivel de depozit cât și la nivel casnic, despre metodele de reciclare sau reutilizare ale acestora. Am omis până la acest punct însă unul dintre cele mai importante elemente de care avem nevoie atunci când paletizăm mărfurile fie pentru transport, fie pentru depozitarea pe termen îndelungat: colțarii. 

Colțarii sunt piese de mărimi diferite (de la lungimea unui palet până la doar câțiva centimetri) pe care le utilizăm pentru a proteja colțurile paleților pe lungime, lățime și înălțime. Sunt utile pentru depozitarea pentru o perioadă îndelungată și devin vitale atunci când intenționăm să expediem mărfurile pe distanțe mari, dintr-o țară în alta, de pe un continent pe altul. 

Protecțiile pentru colțuri, sau colțarii, nu trebuie de aceea să lipsească din arsenalul unui depozit. Acestea pot fi fabricate din carton solid și rezistent, din materiale plastice sau chiar din metal, în funcție de nevoie și evident, de destinație. 

Protecțiile pentru canturi sunt alte bune exemple din aceeași categorie. Acestea protejează marginile cutiilor paletizate, fixându-le pe palet și prevenind modificările cauzate de șocurile mecanice, inerente atunci când avem în vedere transporturi pe distanțe foarte mari. 

Colțarii de carton, pe de altă parte, sunt profiluri  multistrat obținute de obicei din hârtie reciclată prin lipire și presare. Acestea sunt reciclabile 100% dar pot fi și refolosite la nivel de depozit, odată ce au fost îndepărtate de pe paleții sosiți în locație. 

Tot în această categorie amintim de asemenea profilurile de tip U, utilizate pentru protecția marginilor de mese, rafturi sau panouri din lemn, pentru diferite elemente de mobilier. La fel ca și colțarii, aceste profiluri devin esențiale pentru depozitarea pe termen lung sau transportul la distanță, produsele din lemn fiind protejate în acest fel de potențialele daune cauzate de șocurile mecanice. 

Nu uitați însă, toate aceste profiluri și colțari sunt fixate pe paleți cu ajutorul foliei de plastic cu care îi înfoliem. Colțarii nu se lipesc, nu au părți adezive și nici nu se fixează utilizând alt fel de materiale decât banala folie. 

Categorii de produse

Produsele comercializate de ambalaje-oradea.ro

Articole asemanatoare