Despre packaging

De ce ambalăm în cutii pătrate sau paralelipipedice? 

cutii de carton patrate si dreptunghiulare

Am observat că în majoritatea cazurilor, ambalajele din carton se prezintă de obicei sub forma unor cutii paralelipipedice cu laturi pătrate sau dreptunghiulare, cu unghiuri drepte de 90o. O luăm ca atare și probabil că puțini dintre voi s-au și întrebat „de ce?”. 

Ei bine, răspunsul nu e doar unul ci chiar mai multe iar cu această ocazie, vom trece în revistă motivele pentru care ambalăm în acest fel. 

Stabilitate mai bună 

Este cât se poate de evident că cutiile plate, cu unghiuri drepte, se așază mult mai bine una peste alta sau la raft. Ele pot fi aranjate mult mai ușor iar atunci când vorbim despre cutii de aceleași dimensiuni pentru mărfuri identice sau similare, lucrurile se simplifică considerabil atât la nivel logistic din punct de vedere al transportului cât și din punct de vedere al managerului de depozit. 

O mai bună distribuire a greutății 

Știați că pierdem mare parte din puterea de stivuire atunci când marginile cutiilor sau coletelor nu sunt aliniate? Trăim într-o lume în care eficiența este imperativă, la fel și capacitatea și dispoziția noastră de a face tot ce ne stă în putere pentru a reduce cantitatea de deșeuri și de resurse naturale irosite. Forma paralelipipedică ne ajută în acest sens iar atunci când cutiile sunt standardizate, cu atât mai mult cu cât avem opțiunea de a aranja eficient. 

Paletizare mai ușoară 

Fără urmă de îndoială, cutiile pătrate, standardizate pentru a avea aceeași dimensiune, sunt extrem de ușor de paletizat pentru transport dar și la fel de ușor de depozitat atât în vederea livrării cât și în retail. 

Ambalare mai eficientă și mai sigură 

Cutiile pătrate ne oferă de asemenea și soluții eficiente și sigure de a ambala produsele pe care le expediem și depozităm. Am discutat despre distribuția greutății care este esențială pentru protecția mărfurilor dar în același timp, forma paralelipipedică ne permite ambalarea într-un volum care să permită umplerea golurilor cu fel și fel de elemente de siguranță precum folia cu bule, hârtia de împachetare sau spuma poliuretanică. 

Categorii de produse

Produsele comercializate de ambalaje-oradea.ro

Articole asemanatoare