Despre packaging, Mediu inconjurator

Ambalaje de plastic sau de carton?

Ambalaje de plastic sau de carton

Care sunt cele mai bune soluții pentru depozitare și expediere? Să fie cutiile de plastic sau cele din carton? Ei bine, totul depinde de ceea ce doriți să depozitați sau să expediați și de modul în care doriți să depozitați și să le expediați aceste mărfuri.  

Diferența dintre cutiile de depozitare din plastic și cele din carton 

Care sunt diferențele dintre cutiile de depozitare din plastic vs. carton? Pentru oricine are o legătură chiar și una îndepărtată cu industria transporturilor, ambalarea sau depozitarea, dezbaterea este eternă și totul depinde de scopul pentru care doriți să le folosiți, precum și de preferințele personale. 

Pe de o parte, cutiile de depozitare din carton sunt rezistente și puternice, ușor de etichetat, eficiente din punct de vedere al costurilor și pot fi reciclate. Pe de altă parte, cutiile de depozitare din plastic oferă o alternativă durabilă, rezistentă la apă și reutilizabilă. Cum alegeți? 

Cutii de carton vs. cutii de plastic 

Decizia cu privire la care este opțiunea mai bună, cutii de carton sau cutii de plastic, se reduce într-adevăr la ceea ce vreți să faceți cu cutia – și, poate, la ceea ce ați dori să faceți cu cutia după ce ați folosit-o. 

S-ar putea să fiți surprins de cât de ecologice sunt fiecare dintre ele, dacă luați în considerare întreaga durata de viață a acestora. 

Pentru început, să ne uităm la cutiile de depozitare din carton cu capac. Acestea oferă protecție pentru bunuri și articole și, într-o măsură limitată, pot fi stivuite în siguranță. Acestea sunt ușor de etichetat și, pot fi extrem de eficiente din punct de vedere al costurilor. 

Cutiile de depozitare din carton pot fi folosite pentru o gamă largă de utilizări. Ele pot fi folosite pentru a trimite prin poștă articole fragile, fie că este vorba de cărți, căni, DVD-uri și altele. De asemenea, cu inserțiile potrivite, pot fi folosite pentru a expedia și depozita sticle de vin, valorificând calitățile naturale de protecție ale cartonului capabil să protejeze un asemenea conținut. 

De fapt, cutiile de carton sunt disponibile într-o varietate atât de mare de forme și dimensiuni încât pot fi folosite pentru aproape orice scop de depozitare sau expediere. Există cutii lungi, cutii plate, cutii de paleți pentru stivuire pe paleți, precum și cutii pentru transport și chiar pentru utilizări specializate. Puteți chiar să vă adaptați cutia la produsul dumneavoastră cu ajutorul cutiilor de carton reglabile și telescopice. De altfel, cutiile telescopice oferă o soluție personalizabilă pentru depozitare, ambalare și expediere  

De asemenea, puteți utiliza cutii de carton pentru a depozita – sau chiar expedia – documente, precum și cutii de carton pentru arhivare și chiar pentru a facilita accesul la bunuri prin deschideri speciale. 

Dar cutiile de carton au dezavantajele lor. Deși sunt rezistente și rentabile, sunt, de asemenea, limitate în ceea ce privește rezistența și, poate mai important pentru unele opțiuni de depozitare și transport, nu sunt impermeabile.  

Aici intervin cutiile de depozitare din plastic cu capac. Containerele de depozitare din plastic sunt mai costisitoare din punct de vedere al prețului unitar dar oferă câteva avantaje pe care cutiile de carton nu le au. 

Pentru început, containerele și cutiile de depozitare din plastic sunt în general mai rezistente decât cele din carton și, prin urmare, pot fi stivuite mai sus. De asemenea, acestea pot conține obiecte mai grele și mai incomode. 

Cu toate acestea, principalul avantaj al plasticului în comparație cu cartonul este dat de faptul că acesta este rezistent la apă și, prin urmare, este ideal pentru depozitarea articolelor care au nevoie de protecție suplimentară împotriva umezelii sau a altor contaminanți de mediu. 

Prin urmare, cutiile de depozitare din plastic pot fi folosite pentru a depozita și expedia tot felul de articole de dimensiuni mici și medii care trebuie păstrate etanșe și protejate.  

Pentru depozitarea și transportul de mărfuri mai grele, se pot utiliza, de asemenea, cutii de depozitare rezistente, care protejează împotriva impactului, precum și împotriva apei și a altor factori de mediu – oferind o formă de protecție foarte fiabilă pentru o gamă largă de bunuri. 

Containerele din plastic pot fi folosite și pentru a depozita articole mai mici, mai delicate, cum ar fi componente mici, articole de papetărie sau alte bunuri.  

Articole asemanatoare