Despre packaging

Curiozități despre ambalajele alimentare din plastic

ambalajele alimentare din plastic

Curiozități despre ambalajele alimentare din plastic 

Oricât de mult ne-am dori să „salvăm planeta” și să renunțăm complet la plastic, majoritatea dintre noi recunoaștem că, cel puțin deocamdată, acest lucru este aproape imposibil. Plasticul este ieftin, rezistent, ușor de procesat și turnat în orice formă, este omniprezent în industria alimentară. Prin urmare, cu această ocazie, vom trece în revistă câteva curiozități referitoare le ambalajele utilizate în această industrie, lucruri pe care unii dintre voi le cunosc deja iar alții se vor bucura să o facă deîndată ce citesc această pagină. 

Uneori, aerul e bun 

Probabil ați observat că unele caserole din plastic, în special cele destinate fructelor și legumelor, au guri mici de aerisire. Nu e o eroare acest lucru, aerul controlând nivelul de umiditate din interiorul caserolelor, fructele și legumele păstrându-și prospețimea pentru o perioadă mai lungă de timp. Același lucru se întâmplă și în cazul pungilor destinate produselor de panificație, în mod special, pâinea cea de toate zilele. 

Uneori însă, aerul nu e deloc bun 

Nu toate ambalajele de plastic alimentare sunt și găurite, evident. Unele legume, trebuie închise ermetic pentru a-și păstra prospețimea. Castraveții sunt un bun exemplu în acest sens. La fel, carnea și produsele derivate, trebuie ambalate ermetic pentru a putea fi păstrate pentru perioade mai lungi de timp. Acestea sunt în mod special alimentele care se alterează imediat în prezența oxigenului. 

Pungile resigilabile 

Da, când vine vorba despre nuci, alune sau fructe uscate, ambalajele care pot fi resigilate după ce au fost desfăcute sunt ideale. La fel și în cazul cafelei, pudrei de cacao și a altor alimente care trebuie păstrate uscate și ferite de umezeală. Astfel de pungi resigilabile sunt utilizate și ca ambalaje originale dar pot fi cumpărate și la vrac, pentru a fi utilizate în gospodărie. Tot în această categorie intră și pungile alimentare cu fermoar. 

Gătitul zilnic, o corvoadă 

Nimănui nu îi place să gătească în fiecare zi de două sau trei ori, pentru fiecare masă în parte. Caserolele din plastic ne scapă de această problemă, oferind soluția ideală pentru a păstra mâncarea pe termen mediu, la rece, în condiții optime. 

Și da, putem proteja și mediul 

Pentru că toate aceste tipuri de ambalaje din plastic sunt reciclabile. Tot ceea ce trebuie să facem este să le colectăm selectiv iar atunci când nu mai avem nevoie de ele, să ne debarasăm de ele la pubela dedicată materialelor plastice.  

Categorii de produse

Produsele comercializate de ambalaje-oradea.ro

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *