Mediu inconjurator

Reutilizarea, cea mai simplă metodă de a recicla pungile de plastic

Reutilizarea cea mai simpla metoda de a recicla pungile de plastic 1

Interesul oamenilor și al companiilor în ceea ce privește reciclarea și ecologia în general, este în creștere în ultimii ani. Sustenabilitatea din acest punct de vedere este și va fi în continuare unul dintre punctele fierbinți de dezbatere atât în mediile business cât și în cele mai puțin oficiale. Cunoaștem cu toții importanța colectării selective a deșeurilor precum și importanța reciclării acestora.  

De ce am ales cu această ocazie subiectul pungilor de plastic? Ei bine, în ciuda faptului că acestea au fost în mare măsură înlăturate din marile magazine de retail, ele fac în continuare parte din viețile noastre de zi cu zi. Începând cu pungile de plastic pe care le folosim pentru a împacheta diverse lucruri pentru depozitare sau expediție și până la clasica „pungă cu pungi” pentru cumpărături pe care mai toți o păstrăm undeva prin casă pentru orice eventualitate, suntem înconjurați de plastic fie că ne place să credem sau nu. 

Reciclarea a devenit însă o problemă care ne îngrijorează din ce în ce mai mult și, pentru că pungile de plastic sunt unele dintre cele mai des utilizate materiale reciclabile din casele și birourile noastre, vom încerca cu această ocazie să trecem în revistă cele mai simple metode de a recicla aceste mici obiecte indispensabile nouă. 

Reciclarea tradițională 

Cel mai simplu este să adunăm la un loc toate pungile de plastic și, împreună cu alte materiale plastice, să le aruncăm la pubelele dedicate acestui tip de materiale. Acestea vor fi preluate de companiile de recoltare a deșeurilor și transferate celor care se ocupă de reciclarea materialelor plastice.  

Reciclarea prin reutilizare 

Reciclarea tradițională nu este pe atât de „verde” pe cât ne-ar plăcea să credem. Sigur, materialele plastice nu vor mai ajunge în natură ci vor fi reutilizate după ce trec printr-un simplu proces industrial însă chiar acest proces contribuie de asemenea la poluarea mediului înconjurător. Soluția prin urmare, este cea de a ne folosi cât mai mult de aceste obiecte și de a le reutiliza cât de mult putem, pentru a minimaliza și impactul pe care reciclarea industrială o are asupra mediului. În loc să cumpărăm o pungă nouă, o putem folosi pe cea veche pentru cumpărături, iar și iar, iar atunci când aceasta devine inutilizabilă în acest scop, să îi găsim o altă destinație. 

Putem astfel utiliza pungile de plastic pentru a împacheta obiectele pe care le depozităm sau pe care le expediem, pentru o mai bună protecție. Le putem utiliza de asemenea atunci când facem renovări, pentru a proteja anumite suprafețe și pentru a nu le păta cu vopsea. Important este să nu aruncăm ceea ce putem folosi și a doua oară, ceea ce înseamnă că nici nu vom mai cumpăra, iar și iar, același obiect, contribuind la poluarea produsă pentru a-l fabrica. Chiar dacă amprenta personală este infimă, există totuși o amprentă care înmulțită de câteva miliarde de ori, cu populația umană a pământului, are un impact asupra mediului. 

Articole asemanatoare