Despre packaging

Diferitele tipuri de materiale de împachetare

Diferitele tipuri de materiale de impachetare

Nimeni nu e cu adevărat novice în ceea ce privește materialele de împachetare, chiar dacă nu a lucrat nici măcar o zi într-un depozit. Sunt însă o mulțime de lucruri pe care nu le cunoaștem despre acestea și o serie de tipuri de materiale pe care e bine să le cunoaștem înainte de a le folosi. Și asta pentru că înainte de a ne muta, de a transporta ceva ori de a expedia un colet, e bine să cunoaștem cât de mult posibil despre procedurile de împachetare și evident, despre materialele pe care le folosim în acest scop. 

Cutii din carton ondulat 

Cartonul ondulat este unul dintre cele mai des întâlnite materiale utilizate la împachetat. De generații, aceste materiale s-au folosit la confecționarea cutiilor atât pentru uz casnic cât și pentru uz industrial și retail, fiind nu doar versatile ci și eficiente atât pentru depozitare și transport cât și pentru protecția mărfurilor pe care le găzduiesc. 

Cutiile de carton ondulat pot fi cumpărate așa cum sunt, gata pentru a fi utilizate, ori pot fi confecționate la fața locului din plăci de carton tăiate la dimensiunile dorite. După cum probabil v-ați dat seama deja, aceste cutii sunt confecționate din carton ondulat, un material care are la bază mai multe straturi de carton. 

Folia stretch 

Folia stretch este corespondentul industrial al foliei alimentare, evident, la o scară mai mare atât din punct de vedere al rezistenței cât și a mărimii. Avem nevoie de folie stretch pentru a fixa mărfurile sau cutiile pe paleți atunci când le depozităm sau când le transportăm dintr-un loc în altul. O facem pentru a proteja marfa de condițiile de mediu, de umezeală sau căldură dar și pentru a preveni eventualele daune care pot apărea pe durata depozitării sau a transportului mai ales atunci când manipularea nu este tocmai eficientă (lovituri, căzături). Paleții înfoliați cu folie stretch ajung astfel în siguranță la destinație în cea mai mare parte din cazuri. 

Folia termoretractabilă 

Probabil că nu mulți dintre voi cunoașteți acest termen însă dincolo de aparențe, cu toții ne-am întâlnit cu acest tip de folii și nu doar o dată ci mai degrabă în fiecare zi, de fiecare dată când ieșim la cumpărături. Așa cum îi spune și numele, acest tip de folie de plastic este ideală pentru împachetare datorită proprietăților sale de a prinde unul sau mai multe obiecte, preluând forma acestora și fixându-le bine între ele. Cel mai ușor și mai des întâlnit exemplu este cel al flacoanelor de băuturi carbogazoase care sunt vândute la promoție, câte două. Mai întâlnim de asemenea în magazinele de retail și alte promoții ide acest gen, în care produsele sunt ambalate împreună, utilizându-se folie termoretractabilă pentru a le fixa împreună 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *