Mediu inconjurator

Cele mai populare materiale de ambalare din lume

materiale de ambalare

Cele mai populare materiale de ambalare din lume 

Miliarde de dolari sunt cheltuite anual doar pentru a ambala și asigura mărfurile pe care le consumăm sau utilizăm, fie pe durata transportului, fie pe durata depozitării. Se presupune că aproximativ zece procente din costul oricărui produs este dat de ambalajul acestuia, costuri care au scăzut însă extrem de mult în ultimii ani, odată cu inventarea plasticului și nu numai. Care sunt însă cele mai populare materiale care sunt în prezent folosite de industria de împachetare? Iată exemplele noastre. 

Hârtia și cartonul 

Hârtia și cartonul sunt probabil cele mai populare materiale de împachetare. Sunt utilizate atât pentru împachetarea produselor cât și pentru asigurarea acestora pe durata transportului și a depozitării. În ultimii ani, și pungile de hârtie au devenit din ce în ce mai populare, ca opțiune alternativă materialelor plastice. 

Hârtia, poate fi utilizată așadar pentru pungile de cumpărături, dar și pentru etichete ori pentru siguranță, ca și volum adăugat în cutiile de mărfuri. Cartonul, mai rezistent și mai durabil, este folosit în mod special pentru cutiile în care ambalăm produsele. 

Ambalajele de tip PET 

Ne întâlnim cu ele zi de zi, fie atunci când consumăm sau achiziționăm băuturi răcoritoare sau apă, fie ca și ambalaje pentru alte lichide de uz casnic precum cele pentru curățenie sau toaletă. Se încearcă limitarea utilizării pe cât posibil a acestui tip de ambalaj, fiind responsabil de mare parte din poluarea pe care oamenii o provoacă pe litorale, în ape, în mări și oceane. Tocmai de aceea se recomandă și debarasarea de aceste materiale la centre speciale și reciclarea acestora pentru a putea fi refolosite. 

Sticla și aluminiul 

Atât sticla cât și aluminiul reprezintă două materiale alternative materialelor plastice, materiale care pot fi utilizate pentru a îmbutelia băuturi și alte produse alimentare precum conservele. Aluminiul, poate fi folosit și în bucătărie, pentru împachetarea și protecția alimentelor care sunt păstrate pe termen mediu. Se recomandă pe cât posibil utilizarea acestor materiale în dauna plasticului și înlocuirea treptată a PET-urilor cu sticle sau doze de metal. 

Categorii de produse

Produsele comercializate de ambalaje-oradea.ro

Articole asemanatoare