Despre packaging

Cum împachetăm corect produsele electronice

cum imachetam produsele electronice

Cum împachetăm corect produsele electronice

Am discutat într-un articol anterior despre metodele de împachetare ale produselor din porțelan și sticlă, produse extrem de fragile care necesită o atenție deosebită din acest punct de vedere. Ei bine, există și alt fel de produse care au nevoie de atenție atunci când sunt împachetate pentru depozitare și/sau transport, produse care sunt atât fragile din punct de vedere mecanic cât și din punct de vedere electric. După cum bine intuiți, ne referim aici la produsele electronice. 

Ținând cont de faptul că trăim într-o lume digitală, nu e deloc greu să ne imaginăm că, produsele electronice sunt mult mai populare decât toate celelalte produse, rivalizând cu cele cu destinație alimentară. Cum le împachetăm în condiții optime? 

Sunt o mulțime de factori pe care trebuie să îi luăm în considerare atunci când împachetăm produse electronice, iar cu această ocazie vom discuta despre cei de care depinde livrarea sau păstrarea lor în condiții optime. Produsele electronice sunt de cele mia multe ori produse fragile, cu rezistență minimă la umezeală, produse costisitoare susceptibile de asemenea la daunele cauzate de descărcările electrostatice. Acestea din urmă, sunt și cele mai dăunătoare și cele care ne obligă la măsuri suplimentare de protecție. 

  1. Primul lucru la care trebui să ne gândim în ceea ce privește produsele electronice este protecția electrostatică (ESD – Electrostatic discharge). Din acest punct de vedere, se impune utilizarea unor pungi cu protecție ESD. Descărcările de această natură pot afecta componentele electronice sensibile. 
  2. Odată ce am introdus componentele în pungi ESD, următorul pas este asigurarea lor din punct de vedere al protecției mecanice pe durata transportului. Aici, cea mai bună soluție este dată de foliile cu bule. Utilizați cel puțin două straturi de folie cu bule în care să înveliți complet plăcile electronice sau produsele electronice pe care doriți să le împachetați – expediați. 
  3. În cazul în care împachetați plăci electronice, acestea vor fi extrem de sensibile la zgârieturi. Prin urmare, odată introduse în pungi ESD, înainte de a le înveli în folie cu bule, încercați să le înveliți în bureți. 
  4. Utilizați o cutie care este doar puțin mai mare decât placa sau produsul în sine, o cutie pe care să o puteți tapeta cu unul sau două straturi de folie cu bule. În cazul în care cutia este prea mare, spațiul rămas liber va lăsa suficient loc liber pentru ca produsele să sufere șocuri mecanice în timpul transportului, nefiind fixate corespunzător în cutie. 
  5. Tapetați cutia după indicațiile de mai sus, plasați produsul în interiorul acesteia și asigurați-vă că acesta este acoperit corespunzător cu folie înainte de a închide cutia. 
  6. Închideți cutia și fixați bine toate închiderile cu bandă adezivă astfel încât să fiți siguri că aceasta nu se va deschide pe durata depozitării sau a transportului. 
  7. Atunci când produsele sunt extrem de fragile, puteți utiliza chiar două cutii, una care să corespundă indicațiilor de mai sus și o alta, mai mare, care să cuprindă straturi suplimentare de folie cu bule sau hârtie de împachetat. 
  8. Nu uitați de etichetele corespunzătoare, etichete care să marcheze tipul produsului, calitatea sa de a fi fragil dar și condițiile de depozitare și transport. 

Articole asemanatoare