Despre packaging

Cum să împachetăm corect produsele din sticlă sau ceramică

cum impachetam corect

Cum să împachetăm corect produsele din sticlă sau ceramică 

Produsele confecționate din sticlă sau din materiale ceramice, sunt unele dintre cele mai sensibile atunci când vine vorba de transport. Și, pentru că sunt casante cu ușurință, e important să le împachetăm corespunzător, astfel încât să prevenim încă de la început eventualele daune cauzate în timpul manipulării, depozitării sau transportului acestora. 

De ce anume avem nevoie pentru acest tip de produse și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm? 

  1. Alegerea cutiei de carton. Cu cât mai mic spațiul care rămâne în cutie după inserarea unui produs ușor casabil, cu atât mai bine. Atenție însă, cutia trebuie să fie suficient de încăpătoare nu doar pentru produsul respectiv ci și pentru materialele pe care le vom folosi pentru protecția acestuia. 
  2. Alegeți o cutie confecționată dintr-un carton cu cel puțin două straturi. Grosimea este importantă deoarece oferă un plus de protecție anti-șoc. Este importantă de asemenea mai ales atunci când transportăm produse grele, pereții mai groși fiind evident mai rezistenți. 
  3. Odată ce ați ales cutiile potrivite, asigurați-vă că fundurile acestora sunt fixate bine cu bandă adezivă, suficient pentru a nu se deschide în timpul manipulării.  
  4. În cazul în care rămâne spațiu în cutie după introducerea produsului sau a produselor (și vă recomandăm acest lucru), umpleți acel spațiu cu folie cu bule sau cu hârtie de împachetat. Este extrem de important ca produsele să fie fixate în interiorul cutiei și nicidecum mobile. E important de asemenea ca între acestea și pereții cutiei să aveți și un strat protector de folie cu bule sau hârtie de împachetat, strat care să poată absorbi cu ușurință șocurile mecanice. 
  5. Ambalați părțile protuberante ale produselor separat, în hârtie sau folie cu bule. Mânerele cănilor, spre exemplu, care se pot rupe în cazul în care nu sunt manevrate corespunzător. Abia apoi, împachetați întregul produs în folie cu bule. 
  6. În cazul în care produsele conțin mai multe elemente, precum ceainicele cu capac, fiecare dintre acestea trebuie împachetat individual, chiar dacă ulterior vor ajunge în aceeași cutie. În cazul în care împachetați farfurii, puneți hârtie sau chiar carton între ele pentru a le proteja și împotriva zgârieturilor. 
  7. La final, plasați produsul cât mai central în cutie, pe un fond de folie cu bule, umpleți golurile rămase cu folie cu bule sau hârtie de împachetat iar la final, înainte de a o închide, plasați câteva straturi de folie sau hârtie care să etanșeze și partea superioară. 
  8. Înainte de a depozita și/sau transporta, asigurați-vă că fiecare cutie este bine etanșată cu bandă adezivă. 
  9. De asemenea, nu uitați să lipiți pe cutiile care conțin materiale fragile, etichetele  care marchează acest lucru, astfel încât cei care le manipulează să știe ce anume transportă și mai ales, cum să o facă în condiții optime. 

Articole asemanatoare